Doi parinti din Oradea care au fost anuntati, in urma cu doua saptamani, ca fetita lor nou-nascuta a murit in maternitate, au descoperit ca, de fapt, micuta traieste, cei doi fiind chemati la maternitate pentru certificatul de nastere al copilului
Parintii bebelusului, Irina Marhas, in varsta de 30 de ani, si Rezi Sandor, de 38 de ani, sunt socati de cele intamplate si spun ca nu au primit nicio explicatie pentru incurcatura creata la maternitate, relateaza NewsIn.

Bebelusul s-a nascut prematur, prin cezariana, si cantarea la nastere doar 450 de grame. "Am nascut in data de 13 august, prin cezariana, o fetita de 450 de grame. Doctorii mi-au spus sa nu-mi fac sperante prea mari, pentru ca e posibil sa nu supravietuiasca. Dupa trei zile, am fost anuntati ca fetita a murit, de formalitatile privind decesul urmand sa se ocupe maternitatea”, a declarat Irina Marhas. Aceasta a mentionat ca nu a reusit sa-si vada copilul pentru ca, imediat dupa operatie, a fost internata la Sectia de Terapie Intensiva pentru 24 de ore, fetita fiind introdusa in incubator.

La randul sau, tatal copilului spune ca a reusit sa-si vada copilul de doua ori: "In data de 15 august, o asistenta ne-a spus ca fetita a murit. Noi am fost pusi sa semnam o hartie prin care renuntam la copil si ne angajam sa nu dam in judecata spitalul pentru despagubiri".

A urmat ca ieri, parintii sa fie chemati la maternitate pentru a-i face copilului certificat de nastere, anunt in urma caruia au aflat ca, de fapt, fetita lor este in viata. Irina Mahas si Rezi Sandor s-au dus sa-si vada copilul iar astazi au semnat actele necesare intocmirii certificatului de nastere.

Managerul maternitatii oradene, Liana Antal, a ales sa-si exprime punctul de vedere prin intermediul unui comunicat de presa postat pe site-ul institutiei.

"In perioada de spitalizare a mamei, in ziua a treia sau a patra post-operator, tatal a vizitat copilul pe sectia Terapie Intensiva Neonatologie si a solicitat informatii personalului medical din sectie. Cu exceptia celor doua vizite relatate, nimeni din familie nu s-a mai interesat despre evolutia copilului. D-na Marhas s-a externat din sectia Lauze Patologice in data de 21.08.2009, in ziua a saptea post-operator, fara sa fi facut nici o vizita copilului”, se arata in comunicatul semnat de directorul Maternitatii, doctorul Liana Antal.

"Copilul a fost si este in continuare ingrijit in sectia Terapie Intensiva Neonatologie. In data de 01.09.2009, medicul specialist al sectiei a contactat familia la numarul de telefon notat in foaia de observatie a nou-nascutului, solicitandu-le prezenta pentru intocmirea actelor legate de nasterea copilului. In prezent, acesta are greutatea de 700 grame si evolutia, desi favorabila pana in prezent, este agravata de existenta unor anomalii congenitale de sistem nervos central si osos”, se mai arata in comunicat.

Cazul a ajuns si in atentia Directiei de Sanatate Publica Bihor. "O sa verificam aspectele de comunicare, acolo a fost problema, sa vedem cine exact comunica cu pacientii. Pe de alta parte, este vorba de o evolutie medicala pozitiva. Copilul s-a nascut cu greutatea de 450 de grame, iar medicii au reusit sa il aduca la 700 de grame. Putem vorbi de un succes medical”, a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica, Marius Parcioaga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.