Pelicula regizata de Corneliu Porumboiu a castigat duminica Marele Premiu al Festivalului de Film de la Vukovar, din Croatia
In septembrie, filmul va mai bifa trei participari la festivaluri interntionale. Astfel, pelicula va merge in Canada, la Toronto International Film Festival, in perioada 10-19, urmand ca intre 24 septembrie si 3 octombrie, productia lui Corneliu Porumboiu sa concureze in Germania, la Filmfest Hamburg. Intre 25 septembrie si 11 octombrie, "Politist, Adjectiv" va fi prezentat si la Festivalul de Film de la New York, potrivit organizatorilor.

Luna octombrie va fi si mai aglomerata pentru reprezentantii peliculei cu participari la festivaluri din Morelia, Mexic, Varsovia si Polonia. Va urma participarea la Antalya International Film Festival, in Turcia, intre 10 si 17 octombrie, iar incepand cu data de 16 octombrie, pana pe 19, pelicula va rula in Rusia, la Festivalul International de Film Tomorrow de la Moscova. Sirul de participari din octombrie se va incheia in Austria, la Festivalul International de Film de la Viena, intre 22 octombrie si 4 noiembrie.

Va urma parciparea la festivalul de la Sevilia, in Spania, intre 6 si 14 noiembrie, si tot incepand cu data de 6 noiembrie, pana pe 26, pelicula va fi prezenta in festivalul Golden Horse de la Taipei, din Taiwan.

"Pentru ca este o pelicula premiata la Cannes, organizatorii si-au dorit prezenta filmului 'Politist, Adjecti' in festivalurile lor", au declarat reprezentantii producatorului, potrivit NewsIn.

"Politist, adjectiv", care il are ca protagonist pe Dragos Bucur, in rolul unui politist cu probleme de constiinta, a castigat doua premii la Festivalul International Cannes 2009: premiul juriului si premiul FIPRESCI, la categoria Un Certain Regard.

De asemenea, pelicula regizata de Corneliu Porumboiu va reprezenta Romania la Oscar 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.