Social 31 August 2009 09:58
Orient Express circula pe traseul Paris - Istanbul si a intrat in Romania azi-noapte, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, din judetul Arad. O calatorie cu Orient Expresul de la Paris la Istanbul dureaza sase zile, iar un bilet costa peste 7.500 euro, all inclusive
Trenul de lux a oprit in Statia CFR Curtici duminica seara, in jurul orei 23.30, si a stationat timp de aproximativ o ora, timp in care s-a facut si controlul de frontiera. Pe durata stationarii in punctul de frontiera, majoritatea calatorilor se aflau in vagoanele-restaurant, relateaza NewsIn.

Cei 94 de pasageri din tren sunt din Anglia, Franta, Italia, Germania, America de Sud, SUA si Australia, cei mai multi fiind oameni de afaceri sau membri ai unor familii nobiliare.

Orient Express are in componenta 14 vagoane de dormit, dar si vagoane de tip restaurant, bar si salon. Pe lista de meniu se regasesc preparate culinare, precum somon fume (36 euro), escalop de foaie -gras (32 euro), caviar beluga (390 euro/ 50 de grame), dar si un preparat din caviar Baccari la pretul de 220 euro portia de 75 de grame. La desert, pasagerii pot servi piramida de ciocolata cu banane (14 euro) si cafea columbiana. Potrivit celor care ii servesc pe calatorii trenului de lux, cele mai cerute vinuri au fost cele vechi.

"Pe traseu, trenul trece prin Zurich, Viena, Budapesta, Sinaia, Bucuresti si Venetia. Regula generala pe care trebuie sa o respecte pasagerii este vestimentatia, care trebuie sa fie similara cu cea din anii 1920-1930. Asa intra mai usor in atmosfera romantica a acelor vremuri. Fiecare vagon, construit in anii 1920, are propria poveste, legata de numele unor regi sau vedete, carora le-a oferit plimbari romantice de neuitat. Tot Orient Express a impresionat numerosi artisti si scriitori, care i-au sporit renumele", a mentionat Bruno Genson, managerul general al Orient Express.

Cei 94 de calatori din trenul de lux Orient Express vor ajunge in cursul zilei de astazi la Sinaia, unde vor vizita castelul Peles si manastirea Sinaia. Tot astazi, este prevazuta si sosirea in Bucuresti, unde vor face un tur al orasului si se vor caza la hotelul "Hilton".

Orient Express este numele unei linii feroviare de distanta lunga pentru pasageri, care a fost initial operata de Compagnie Internationale des Wagons-Lits (Compania Internationala de Vagoane de Dormit). Ruta ei s-a schimbat de multe ori. Desi originalul Orient Express a fost o simpla linie feroviara internationala, numele ei a devenit sinonim cu o calatorie luxoasa. Trenul Orient Express a fost pus in circulatie in anul 1883, de catre britanici. Vagoanele din componenta garniturii Orient Express, fabricate intre anii 1920-1930, sunt inscriptionate cu litere aurii, fiind restaurate respectand fidel garnitura care a circulat la inceputul secolului.

Trenuri de cinci stele: calatorii de lux cu iz vechi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.