Social 31 August 2009 16:20
Cel mai vestit tren din Europa, Orient Express, care circula pe ruta Paris - Istanbul, si care opreste o data pe an si in Romania va poposi astazi in Gara de Nord din Bucuresti, dupa ce va trece si prin Gara din Sinaia.
Desi originalul Orient Express a fost o simpla linie feroviara internationala, de-a lungul anilor, calatoria cu garnitura de lux feroviara a fost catalogata drept un moft de lux. Cei care au dorit sa circule cu Orient-ul au scos din buzunar chiar si 6.000 de euro pentru o excursie de neuitat pe intreg continentul, intre Franta si Turcia, scrie Click.

Potrivit cfr.ro, primul tren Orient Express a fost pus in circulatie la 5 iunie 1883 si a unit Parisul de Constantinopole. De-a lungul anilor, capete incoronate sau presedinti, traficanti si emigranti, dar si oameni simpli, calatori ocazionali ai acestui tren, au beneficiat peste ani de confortul si eleganta trenului rege sau de promiscuitatea compartimentului de clasa "tare" din "valiza Balcanilor", cum mai era denumit acest tren de catre cei ce profitau de el pentru a-si derula micile afaceri personale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.