Social 31 August 2009 15:17
Numarul pacientilor diagnosticati cu gripa porcina in Romania a ajuns la 305, de vineri pana sambata fiind confirmate alte noua cazuri, potrivit celei mai recente centralizari a Centrului European de Prevenire a Bolilor (ECDC).
Cele mai multe cazuri din Europa, raportate catre ECDC, sunt inregistrate in Germnia, unde numarul pacientilor cu gripa porcina a ajuns la 15.567, relateaza NewsIn.

De la aparitia virusului, in Europa au fost depistate peste 45.600 de cazuri, iar 104 persoane au murit de gripa porcina, potrivit datelor centralizate de ECDC.

Noul virus a fost semnalat, pentru prima data, la sfarsitul lunii martie, in Mexic, iar OMS a decretat pandemie pe 11 iunie. Boala s-a extins "cu o viteza fara precedent", potrivit organizatiei, care a subliniat ca "in cursul pandemiilor precedente a fost nevoie de peste sase luni ca virusurile gripale sa se propage asa cum a facut virusul A/H1N1 in mai putin de sase saptamani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.