Social 31 August 2009 15:59
Salariile magistratilor vor scadea cu pana la 60% dupa adoptarea Legii unice de salarizare, potrivit unei analize facute de managerul economic al Curtii de Apel Bucuresti facuta cu includerea sporului de stres si prezentata vineri la Adunarea Generala a Judecarilor.
Astfel, potrivit managerului economic al CAB, daca salariul actual e calculat cu tot cu sporul de stres de 50%, lefurile judecatorilor se vor micsora cu pana la 60%, conform noului proiect al Legii unice, informeaza NewsIn.

De asemenea, managerul economic le-a explicat magistratilor prezenti vineri la CAB ca, fara a lua in calcul la salariul actual sporul de 50%, ei vor castiga mai putin cu aproximativ 20%.

Reprezentatii judecatorilor au spus, vineri, ca sunt o putere in stat si trebuie ca acest lucru sa se reflecte si in Legea unica de salarizare, declarandu-se nemultumiti de scaderea salariilor.

La Curtea de Apel Bucuresti are loc Adunarea Generala a Judecatorilor, la care sunt prezenti peste 100 de magistrati.

Curtea va decide formele de protest pentru care vor opta judecatorii acestei instante, urmand ca celelalte instante din tara sa tina adunari generale inclusiv pe 31 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.