Social 31 August 2009 15:15
Primaria Capitalei a semnat un protocol cu Primaria din Paris in vederea implementarii unui sistem de management, dupa modelul francez, in spitalele aflate in administrarea municipalitatii bucurestene, a anuntat astazi Sorin Oprescu
"Sistemul francez este unul foarte performant. In plus, faptul ca o singura administratie din Paris coordoneaza 34 de spitale este un lucru foarte intelept. Colaborarea cu specialistii din Franta vizeaza si dezvoltarea profesionala a medicilor romani pe specialitati si schimbul de experienta", a spus primarul general, cu ocazia unei vizite la spitalul "Th. Burghele", unde a verificat stadiul lucrarilor de infrastructura, relateaza NewsIn.

Pentru reabilitarea si dotarea spitalului "Th. Burghele", Primaria Capitalei a alocat peste 25 milioane de lei. "Banii pe care i-am primit de la primarie sunt echivalenti cu ceea ce primim de la casa de asigurari pentru salarii si servicii medicale. Am reusit sa renovam patru sali de operatie si suntem in curs de reabilitare hoteliera si utilare a spitalului cu aparatura medicala", a declarat managerul unitatii sanitare, dr. Petru Armean.

De asemenea, la Spitalul de Ortopedie "Foisor", municipalitatea a alocat aproximativ trei milioane de lei pentru reabilitarea si utilarea mansardei, iar pentru Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes", edilii au alocat peste 730.000 de lei, pentru igienizare.

In noiembrie 2008, guvernul a hotarat ca 18 spitale din Capitala, in afara celor de urgenta, sa fie transferate de la Ministerul Sanatatii in administrarea municipalitatii, incepand cu 1 ianuarie 2009, pentru o perioada de un an. Trecerea spitalelor la administratia locala s-a realizat propriu-zis pe 30 aprilie, cand a fost semnat un protocol in acest sens.

Cele 18 spitale sunt Spitalul Clinic "Sf. Maria", Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Filantropia", Spitalul Universitar de Stomatologie "Prof. Dr. Dan Theodorescu", Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Ortopedie "Foisor", Centru de Boli Reumatismale "Dr. Ion Stoia, Spitalul de Pneumofiziologie "Sf. Stefan", Spitalul Clinic "Caritas", Spitalul Clinic "N. Malaxa", Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes", Spitalul Clinic "Coltea", Spitalul de Bolnavi Cronici si Geriatrie "Sf. Luca", Spitalul Clinic de Boli Dermato-Venerice "Prof. Dr. Scarlat Longhin", Spitalul Clinic "prof. Dr. Th. Burghele" si Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu".

Cele 18 spitale trecute deja la municipalitate au in total 4.595 de paturi, adica un sfert din cele aproape 20.000 existente la nivelul Capitalei.

Primarul general, Sorin Oprescu, a vizitat astazi trei spitale din Bucuresti, pentru a verifica stadiul lucrarilor de renovare care au fost executate, in acest an, la unitatile medicale, cu fonduri de la bugetul municipalitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.