Social 28 August 2009 10:46
Piesa "Femeia care si-a pierdut jartierele", inclusa in noua stagiune pregatita la Teatrul de Comedie, va fi prima montare pe scenele bucurestene a regizorului Silviu Purcarete, dupa 15 ani de absenta, a declarat, joi, pentru NewsIn, directorul teatrului, George Mihaita.
In piesa scrisa de francezul Eugene Labiche vor juca Horatiu Malaele, Dorina Chiriac si George Mihaita, iar coloana sonora va purta semnatura compozitorului Vasile Sirli, bun prieten cu regizorul, scrie NewsIn.

"Cred ca va fi cea mai de succes comedie din ultimii ani, la Teatrul de Comedie. Sunt bucuros ca pot sa-l servesc pe Horatiu Malaele cu un rol pe masura talentului sau. Spectatorii il vor vedea pe Horatiu intr-un rol de zile mari, cum rar s-a vazut in ultimul timp, pentru ca joaca intr-o comedie bulevardiera scrisa de Labiche, care poarta si amprenta lui Purcarete", a mai spus directorul Teatrului de Comedie.

Potrivit lui Mihaita, revenirea lui Purcarete la Bucuresti se datoreaza atat "lobby"-ului facut de Vasile Sirli, cat si impresiilor regizorului cu privire la realizarile Teatrului de Comedie.

Premiera piesei "Femeia care si-a pierdut jartierele" va fi programata, cel mai probabil, la inceputul lunii decembrie.

Tot la Teatrul de Comedie sunt in pregatire, pentru stagiunea 2009-2010, spectacolele "Domnisoara Iulia", de August Strindberg, in regia lui Liviu Lucaci, care va avea premiera in septembrie si "Leonce si Lena", de Georg Buchner, montata de Horatiu Malaele, care va fi prezentata din octombrie. In noiembrie, pe scena de la Comedie se vor juca si piesa "Elling", de Axel Hellstenius, in regia lui Vlad Massaci, si un spectacol realizat dupa trei piese scurte semnate de trei dramaturgi americani, in regia Iarinei Demian.

In luna noiembrie va fi programat si proiectul "Comedia tine la tineri", in care absolventi ai Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica vor avea posibilitatea de a juca in spectacole montate pe scena Teatrului de Comedie.

Pe aceeasi scena va fi prezentata, de la inceputul anului viitor, piesa cu titlul de lucru "Duhul padurii", dupa Anton Cehov, care va fi montata de Alexandru Darie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.