Social 28 August 2009 18:50
Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti in colaborare cu Ambasada Japoniei in Romania si Japan Culture Advance Team J-CAT, organizeaza in perioada 29 august - 4 septembrie 2009, Saptamana Japoneza la Muzeul Satului, eveniment prilejuit de sarbatorirea a 50 de ani de la reluarea relatiilor diplomatice dintre Japonia si Romania.
Actiunea face parte din programul cultural Japan Danube Friendship Year 2009 si cuprinde spectacole de muzica si dans traditional, ikebana, reprezentatii de arte martiale si gastronomie japoneza si multe alte surprize. Deschiderea va avea loc sambata, 29 august, ora 11:00, la sediul muzeului din Sos. Kiseleff nr. 28, sector 1, Bucuresti, iar programul detaliat al evenimentului se afla pe situl Muzeului Satului.

Printre primele puncte de atractie este Expozitia Nagasaki Kunchi, dedicata Festivalului de la Nagasaki si organizata la propunerea E. S. Dl. Ambasador Yoshinobu Higashi si care cuprinde fotografii cu secvente din timpul festivalului, o serie de obiecte si costume traditionale, proiectii de film si albume de fotografie. O a doua reprezentatie este expozitia de fotografie dedicata relatiilor diplomatice dintre Romania si Japonia, care prezinta facsimile ale unor documente din Arhivele Diplomatice Romane si imagini ale vizitelor oficiale nipone la Muzeul Satului.

Hanul La Bariera din Muzeul Satului va gazdui pe parcursul intregii saptamani expozitia de gastronomie traditionala japoneza Ajimi Matsuri - Festivalul Gusturilor, unde vizitatorii vor putea degusta diferite preparate culinare oferite de Sushi Mania.

Pe scena in aer liber vor avea loc spectacole de muzica si dans traditional, demonstratii de arte martiale si o parada de yukata, sustinute de voluntari ai Japan Culture Advance Team, Asociatiei Himawari din Iasi, Asociatiei Lente, Federatiei Romane de Kempo, Clubului Roman de Kendo si Centrului Roman de Aikido.

Vor fi organizate ateliere interactive de ikebana - arta aranjamentelor florale, origami - arta plierii hartiei, shodo - arta caligrafiei japoneze - coordonate de specialisti japonezi. Copiii isi vor putea testa indemanarea in cadrul unui atelier de Paper Craft, dar va fi organizata si o expozitie cu vanzare de carte japoneza, unde vor fi prezente lucrari de beletristica, istorie, geografie, ghiduri de conversatie, dictionare, romane grafice si reviste de manga -benzi desenate.

In plus, Federatia Romana de Go si Asociatia Saijo vor organiza cursuri de Go - sport al mintii si joc national al Japoniei, iar Asociatia Japan Culture Shop va sustine cursuri de initiere in cultura, civilizatia si limba japoneza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.