Social 28 August 2009 17:54
Organizatia recomanda educarea sexuala a copiilor, inca de la varsta de cinci ani, informandu-i cu privire la violenta intre sexe sau masturbare
Raportul, elaborat de forul international pe aceasta tema, in luna iunie, prezinta "o abordare informata asupra activitatii si relatiilor sexuale" pentru copiii cu varste intre 5 si 18 ani, potrivit Libertatea.

Astfel, "Recomandari Internationale pentru Educatia Sexuala", ii 'informeaza' pe copiii intre 5 si 8 ani de faptul ca "atingerea si frecarea organelor genitale se numeste masturbare" sau despre "senzatia de placere cand iti atingi partile intime". La varsta de 9 ani, elevii vor invata despre "efectele pozitive si negative ale afrodisiacelor" in timp ce la 12 ani vor afla motivele pentru care se face un avort.

Membrii societatii civile din intreaga lume au critica insa demersul, motivand prin faptul ca micutii ar fi expusi prea devreme la informatii despre astfel de subiecte, pe care nu au capacitatea de a le intele la o varsta atat de frageda.


Cititi mai multe in Libertatea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.