Social 26 August 2009 14:56
Iti place cafeau sau ceaiul, dar iubirea ta nu depaseste perimetrul canii in care le bei? Ei bine, daca esti locuitor al Capitalei, ai sansa sa participi la o expozitie de ceai si cafea, chiar in buricul orasului.
Pe 28 august, „negustorii” de ceai si cafea se intrec in arome la Palatul Sutu (Muzeul Municipiului Bucuresti, Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 2), unde va desfasura Expozitia de Ceai si Cafea din cadrul Tea & Coffe Festival 2009. Deschisa intre orele 10:00 si 20:00, expozitia se adreseaza amatorilor de ceai si cafea, dar si profesionistilor care activeaza atat in domeniul de resort in calitate fie de producatori, fie de importatori cat si in industria HoReCa. Toti acestia vor putea gasi la Palatul Sutu diverse sortimente de ceai si cafea, dar si accesorii (instrumente si vesela) folosite la prepararea si servirea unor bauturi pe baza de ceai si cafea. In plus, aceasta expozitie de ceai si cafea se adreseaza si celor care sunt interesati de beneficiile si efectele terapeutice ale acestor doua bauturi, care vor avea posibilitatea sa aleaga si sa testeze, in functie de preferinte, arome diferite de cafea si ceai, prezentate la standurile expozitiei.

Arome de ceai si cafea, ceremoniale de servire, muzica live si ateliere de olarit


Vizitatorii Expozitiei de Ceai si Cafea vor avea parte si de muzica live, dansuri indiene si ceremonii de servire a ceaiului. Manifestarile artistice cuprind, astfel, elemente din cultura tarilor cu traditie in prepararea si servirea ceaiului si cafelei precum: Brazilia, Italia, India, Rusia, Japonia.

Pe o scena amenajata in curtea Palatului Sutu vor se vor desfasura mini concerte de muzica italiana si sud-americana cu trupele La Strada si Jezebel, demonstratii de dansuri traditionale indiene cu trupa Shakti, dar si ceremoniale de servire a ceaiului in Japonia prezentate de J-Cat (Japan Culture Advance Tea).

Pe parcursul expozitiei, iubitorii de ceai, cafea si arta vor putea participa, in curtea Palatului Sutu la un atelier de ceramica, amenajat de Galeria Basil, in cadrul caruia vor invata sa realizeze, cu propriile maini, cescute si alte vase de ceramica, in miniatura, indrumati de artistii Fabiana Dima, Oana Popa si Roxana Scutaru.

Prima editie a Festivalului Ceaiului si Cafelei (Tea&Coffee Festival) are loc in Capitala, pana sambata 29 august 2009 si cuprinde o serie de manifestari stradale, spectacole in ceainarii si patru dintre ceainariile si cafenelele bucurestene: Lente&Cafea (Str. Gen. Praporgescu Nr. 31), Serendipity (str. Dubrava Rosie nr. 12), Cafepedia (str. Pictor Verona nr. 2) si Cafe Verona - Carturesti (str. Arthur Verona nr. 13)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.