Social 25 August 2009 14:44
Cel mai mare numar de disponibilizati din CFR se pregateste, in vederea privatizarii, la CFR Marfa, de unde vor pleca, cel mai probabil in urmatorul an, jumatate dintre angajati, adica aproape 9.000 de persoane.
CFR Marfa, care intentioneaza sa se privatizeze de anul viitor, trebuie sa si echilibreze bugetul de venituri si cheltuieli, in conditiile in care pentru 2009 nu exista un astfel de buget, dupa cum a declarat pentru Business Standard Mihai Frasinoi, directorul general al CFR Marfa, proaspat numit in aceasta functie.

“Va trebui sa restructuram personalul. In prezent, sunt 17.400 de angajati, iar ca sa putem construi un buget echilibrat, trebuie sa ajungem undeva la 50%, adica la 8.500 de salariati in 2010. In acest an nu mai este timp”, a subliniat Frasinoi, precizand ca societatea trebuie sa-si asigure contractele comerciale care sunt in derulare si, in al doilea rand, sa puna in aplicare programul de restructurare de personal.

Liderul sindical Voicu Sala, vicepresedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, a declarat ca, “neoficial”, se discuta de disponibilizari de peste 8.000 de angajati la CFR Marfa.

In conditiile in care s-ar respecta contractul colectiv de munca la nivel national, un angajat ar putea primi cel putin 6.000 de lei plati compensatorii, valoare calculata la un salariu mediu net de 1.000 lei.

Cititi mai multe in Business Standard.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.