Social 24 August 2009 10:18
Focuri de arma, persoane ranite usor si autoturisme avariate. S-a intamplat sambata seara, in Caracal, in urma unui conflict intre o banda de romi si un om de afaceri, care sustine ca a fost atacat
Remus Radoi, om de afaceri in Caracal, Judetul Olt, sustine ca sambata seara a fost atacat de o banda de romi, relateaza NewsIn, citand Realitatea TV. Potrivit acestuia, un barbat de etnie roma a intrat intentionat cu masina in autoturismul sau(Chrysler), in timp ce se afla in trafic, Dupa producerea tamponarii, Remus Radoi a tras spre celalalt conducator auto cu o arma neletala. A urmat ca un grup de cetateni de etnie roma, inarmati cu bate si topoare, sa apara la fata locului, a declarat seful Politiei Caracal, Ilie Vasile.

Acestia l-au bruscat si fortat pe Remus Radoi s aiasa din autoturism, care s-a speriat si a tras cateva focuri de arma. Afaceristul sustine ca a fost amenintat. Politistii au fost de asemenea nevoiti sa recurga la focuri de arma. Astfel, ar fi fost ranit un barbat care a ajuns ulterior la spital.

Conflictul a provocat un alt accident rutier, potrivit sefului politiei. Dupa ce ar fi fost lovit de atacatori, Remus Radoi a cerut ajutorul altei persoane, care, circuland cu o masina cu viteza excesiva, a lovit un alt autoturism. In urma incidentului o tanara a fost lovita usor.


  • Sursa conflictului

Scandalurile dintre romi si omul de afaceri Remus Radoi dateaza de mai multa vreme. Politia precizeaza ca in ultimele luni Caracalul s-a transformat intr-un adevarat camp de razboi intre romi si afaceristul Remus Radoi, care este acuzat de faptul ca, prin intermediul firmei sale de paza, nu permite accesul romilor in localurile din oras. De cealalta parte, Remus Radoi sustine ca banda de romii din Caracal vor sa-l scoata afara din oras, deoarece din cauza firmei sale de paza nu mai pot cere proprietarilor de baruri sau firme private taxe de protectie si nici nu mai pot da bani cu camata.

Totul a culminat vinerea trecuta, cand cele doua tabere s-au intalnit din nou si au provocat scandal. In urma conflictelor, judecatorii din Comitetul European al Romilor au cerut sa fie organizata o judecata tiganeasca, iar sefii politiei din Caracal au gasit locatia: sectia de politie.

Judecata romilor a urmat tiparul unui proces de tribunal. Au fost lasate sa vorbeasca partile implicate, dupa care au fost expuse concluziile. Nu au lipsit insa momentele tensionate. "Judecatorii" prezenti planuiesc un alt proces, mult mai dur, la care vor chema insa toti judecatorii romilor din tara.

Atmosfera in Caracal este inca tensionata. In jur de 100 de romi s-au adunat la sediul Politiei Caracal dupa conflictul de sambata seara, unde se desfasoara o ancheta a Politiei privind incidentul. Acestia declara ca se tem de faptul ca Remus Radoi este protejat de politisti. Protestele romilor sunt supravegheate de jandarmi.

Persoanele implicate in scandal vor fi amendate pentru tulburarea linistii publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.