Social 24 August 2009 15:46
Premierul a anuntat ca va cere saptamanal Ministerului Mediului si Garzii de Mediu, un "raport expres" privind sanctiunile aplicate celor care "polueaza prin toate mijloacele", luand in calcul schimbarea conducerii celor doua institutii.
Boc a explicat ca reactioneaza astfel dupa tot ce a vazut in drum spre santierul Autostrazii Bucuresti-Ploiesti, impreuna cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, relateaza NewsIn.

"Din nou am vazut ceea ce fiecare dintre noi, ca romani, vedem practic in fiecare zi - rampe clandestine de gunoi, mizerii aruncate peste tot, niciun fel de cultura ecologica in aceasta tara. Am sa cer inca o data expres ministerului Mediului si Garzii de Mediu ca singure sau in parteneriat cu primariile sa aplice amenzi usturatoare pentru tot ce inseamnpa mizerie aruncata aiurea(...) Daca insa cei de la stat nu-si fac datoria, Garda de Mediu, ministerul Mediului, ii schimbam pe cei de acolo. Daca ei isi fac datoria inseamna ca trebuie sa se resimta ceva intr-un control eficient si in santiuni aplicate acelora care au lene sau nesimtire", a spus Boc.

Premierul a mai precizat ca incepand de luni va cere, saptamanal, "un raport expres ministerului Mediului si Garzii de Mediu, in parteneriat cu primariile, care si ele au obligatii, sa ne spuna ce au facut, pe cine au prins". "Daca nu, le vom aplica sanctiuni autoritatilor daca nu reusesc sa mentina sub control acest fenomen al poluarii prin toate mijloacele", a mai amenintat Boc.

"Facem o lucrare la apartament, mergem si aruncam molozul la marginea drumului, pentru ca nu avem 5 lei in plus sa ducem la rampa de gunoi sau sa chemam pe cei abilitati, mergem la picnic si lasam pungile cu mizerie la marginea drumului", a exemplificat premierul. Acesta a continuat sustinand ca "nici criza, nici saracia, nimic altceva nu poate constitui argument sa lasam in urma noastra atata debandada si atata mizerie". E o chestie de cultura, suntem o tara a UE, cred ca romanul trebuie sa inteleaga in ceasul al doisprezecelea ca daca fiecare dintre noi nu ne schimbam comportamentul, nu vom schimba nimic in aceasta tara", a mai declarat Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.