Social 24 August 2009 17:48
Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB) va da in judecata statul roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), in eventualitatea unei decizii nefavorabile a Curtii de Apel Ploiesti in dosarul "Cathedral Plaza", au declarat reprezentantii ARCB.
"Pentru ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea de stramutare a dosarului Cathedral Plaza de la Curtea de Apel Ploiesti, consideram ca revizuirea deciziei luate de aceeasi instanta nu va fi in favoarea noastra. In acest caz, vom apela la Curtea Europeana a Drepturilor Omului", spune Ofelia Barsan, avocatul Arhiepiscopiei.

Primul termen al revizuirii deciziei Curtii de Apel Ploiesti este pe 7 septembrie, arata NewsIn.

Potrivit IPS Mons. Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti, prin decizia Inaltii Curti de Casatie si Justitie de a nu stramuta procesul la alta instanta din tara, se ingradeste dreptul ARCB la un proces echitabil.

"Noi, asa cum am sustinut si in fata Inaltii Curti de Casatie si Justitie, nu avem doar o indoiala, ci chiar convingerea ferma si legitima ca judecarea impartiala si independenta a cererii noastre nu va fi posibila la Curtea de Apel Ploiesti. Aceasta instanta si-a manifestat public si ferm, printr-un comunicat de presa, pozitia sa de sustinere a completului de judecata care a pronuntat decizia 1025/2009 (nefavorabila ARCB - n.r.). Suplimentar, in cererea de stramutare, ARCB a invocat si alte motive de banuiala legitima, motive care au fost identice cu cele invocate de catre Millennium Building. Development in mai multe cereri de stramutare formulate de-a lungul desfasurarii procesului. In timp ce cererile de stramutare ale Millennium Building Development au fost admise, cererea ARCB a fost respinsa, ceea ce ne determina sa gandim ca de multe ori Justitia lucreaza cu masuri diferite
", a precizat Mons. Ioan Robu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, pe 19 august, cererea de stramutare a dosarului privind Cathedral Plaza, de pe rolul Curtii de Apel Ploiesti, formulata de Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti.

Pe 25 iunie, Curtea de Apel Ploiesti a decis, printr-o sentinta irevocabila, continuarea lucrarilor la Cathedral Plaza, dupa ce, in februarie 2009, Tribunalul Dambovita anulase autorizatia de construire acordata de Primaria Sectorului 1 in februarie 2006.

Decizia irevocabila a judecatorilor din Ploiesti a fost luata in urma recursurilor facute de Primaria Sectorului 1 si beneficiarul cladirii, Millenium Building Development SRL, arata NewsIn.

Proiectul a inceput in 1998 pentru o cladire de doar 17 metri, care ulterior a ajuns la 75 de metri, avand 19 etaje, parter si patru niveluri subterane. Incepand cu 2001 Arhiepiscopia Romano Catolica Bucuresti a trimis numeroase scrisori si a facut diverse sesizari catre organele in masura sa opreasca aceasta constructie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.