Social 21 August 2009 14:20
Procurorii ieseni au declansat astazi urmarirea penala a administratorilor firmei Valcris Trans SRL, Constantin Scantei si Ionel Dumitriu. Acestia au fost acuzati de fals in acte, uz de fals si efectuare de transport rutier de persoane fara licenta.
“Le-am adus la cunostinta ambilor administratori de inceperea urmaririi penale pentru aceste acuzatii. Amandoi sunt destul de afectati de aceasta nenorocire. Atat Dumitriu cat si Scantei si-au angajat aparatori”, a declarat procurorul Mihai Covalciuc, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi, potrivit NewsIn.

Administratorii firmei Valcris Trans SRL au refuzat sa comenteze acuzatiile care li se aduc. Autoritatea Rutiera Romana (ARR) a retras ieri licenta de transport pe care firma Valcris Trans SRL o detinea in zona municipiului Pascani, dupa ce s-a descoperit ca transportul se efectua in aceasta zona cu doi soferi care nu au contracte de munca.

In plus, responsabilul pe transport din cadrul firmei a sustinut ca nu a semnat niciun contract de munca cu Valcris Trans SRL, desi un astlfel de act era inregistrat, potrivit procurorilor.

Pentru zona Scanteia, unde, vineri, un tren a lovit un microbuz al firmei, in urma accidentului decedand 14 persoane si doua fiind ranite, anchetatorii au stabilit ca firma nu avea licenta de transport. Soferul microbuzului nu avea, de asemenea, contract de munca. Ancheta Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Iasi a scos la iveala ca soferul microbuzului efectua curse in zona Scanteia de cel putin sapte luni.

Admistratorii firmei au declarat, conform ITM Iasi, ca au imprumutat microbuzul, in ziua accidentului, soferului, subliniind ca ar fi urmat sa fie si vandut acestuia.

Potrivit ARR Iasi, administratorii firmei Valcris Trans SRL nu au putut demonstra ca in ziua accidentului s-a efectuat o cursa ocazionala. Pentru toate neregulile gasite in actele firmei, ARR a aplicat amenzi cu o valoare totala de 30.000 lei.

Unul din cei doi raniti ai accidentului a iesit din coma, au anuntat medicii. Deocamdata, sustin acestia, victima nu poate vorbi cu anchetatorii fiind necesare o serie de ingrijiri medicale, in conditiile in care Viorel Chelaru, de 37 ani, nu poate vorbi coerent. Celalalt ranit al accidentului, Ilie Mesteru, de 34 ani, este in continuare in stare grava, fiind in coma de gradul II.

Un microbuz a fost lovit in plin, vineri, de trenul privat Iasi - Brasov, in urma accidentului decedand 14 persoane, iar alte doua au fost ranite. Verificarile preliminare ale procurorilor si ARR au aratat ca soferul microbuzului, care a murit luni in urma ranilor suferite, Petru Apostu, de 26 ani, este vinovat pentru producerea accidentului deoarece nu a respectat semnalele vizuale si acustice de la trecerea peste calea ferata, de la intrarea in localitatea Scanteia.

Microbuzul efectua transport de persoane intre localitatea Bodesti (comuna Scanteia) si municipiul Iasi, fara ca administratorii firmei sa aiba documente legale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.