Social 20 August 2009 12:30
Politistii au avut ieri o intalnire cu ministrul Internelor, Dan Nica, pentru a-si discuta cererile. In urma consultarilor, Nica le-a oferit acestora plata chieriei si le-a garantat incasarea salariului integral, insa aceste solutii nu i-a multumit deloc pe agentii de politie.
"Solutiile nu ne multumesc in totalitate, fata de revendicarile noastre. Speram ca la Palatul Cotroceni sa gasim si alte solutii pentru rezolvarea problemelor care sunt din ce mai acute, din cauza subfinantarii", a declarat pentru NewsIn, Marin Gruia, presedintele Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC).

Ofertele ministrului de Interne

Ministerul Internelor le-a darantat politistilor ca va inchiria locuinte in diverse judete ale tarii, in limita bugetului, pentru angajatii detasati.

"Avem un proiect de hotarare de Guvern prin care MAI, in limita sumelor din buget, sa poata inchiria diferite imobile in orase din tara, pentru cei care sunt esentiali pentru activitatea politiei", a spus Dan Nica.

De asemenea, ministrul a anuntat ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu Ministerul Finantelor, se vor primi banii necesari astfel incat politistii sa-si poata incasa salariile integral pana la sfarsitul anului. Nica a precizat ca orele suplimentare nu vor fi platite, acestea fiind compensate cu timp liber corespunzator.

"Ordinul pe care l-am dat este ca orele suplimentare sa fie compensate cu timp liber corespunzator. Nu e acceptabil ca intr-un judet care nu are deficit de personal sa fie mai multe ore suplimentare decat intr-unul cu deficit de 10-20%, care are mai putine ore", a spus Nica.

Acesta s-a referit si la alocarea unor sume pentru compensarea cresterilor de pret la combustibilii pentru incalzire. Pe de alta parte, Nica a spus ca se impune diminuarea cheltuielilor de personal, corespunzatoare discutiilor avute cu FMI, materializata intr-un concediu de 10 zile fara plata pentru tot personalul MAI.

Intrebat daca a luat in calcul angajarea absolventilor Academiei de Politie, acesta a raspuns ca "in acest moment, acest lucru nu este posibil".



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.