Social 20 August 2009 14:00
In fiecare toamna ni se intampla ca parul sa ne cada mai mult decat de obicei, iar numarul de fire de par ramase pe perie sau in urma spalarii ne alarmeaza. Desi de cele mai multe ori nu cunoastem motivele, se stiu cateva 'trucuri' ce combat aceasta problema
Iata cateva sfaturi propuse de Healthy pentru a combate caderea de toamna a parului:

  • In primul rand, evitati 'agresiunile' impotriva parului: pieptanaturile violente, vopsirile prost efectuate, permanentul, purtarea parului foarte strans

  • Utilizati tipuri de sampoane usoare, de calitate, dar si tratamente specifice pentru anumite tipuri de probleme cu care va confruntati. Pierderea parului are legatura si cu circulatie proasta a sangelui. Astfel ca, este bine de stiut faptcul ca un masaj in timpul samponarii poate face minuni.

  • Aveti grija la stilul de viata. Acesta trebuie sa includa odihna suficienta, o alimentatie potrivita, specifica anotimpului. Pentru un par mai puternic si mai sanatos alimentele trebuie sa fie bogate in vitamine si minerale. Vitaminele A si B, biotina si acidul folic, dar si fierul si zincul, sunt aliatii cei mai importanti in batalia contra caderii parului. Miscarea si sportul sunt de asemenea necesare pentru un aspect sanatos al fizicului, dar si al parului.

  • Daca problema caderii parului persista, consultati un medic dermatolog, pentru a identifica posibilele cauze care duc la pierderea firelor.





Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.