Social 19 August 2009 17:54
Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de Hotarare prin care se modifica HG pentru aprobarea programelor nationale pentru sanatate in 2009 in sensul realocarii sumelor economisite pentru programe de oncologie, diabet si combaterea gripei porcine.
Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a explicat ca prin acest proiect de Hotarare se face o realocare in interiorul programelor de sanatate din interiorul Ministerului Sanatatii, redistribuindu-se o parte din sumele economisite in cadrul programului de compensare a medicamentelor cu 90%- rezultate din scaderea pretului la medicamente- la cele doua programe unde exista un deficit de finantare: programul de oncologie si programul de diabet, potrivit NewsIn.

De asemenea, prin acest proiect se infiinteaza si Programul national pentru combaterea pandemiei de gripa A/H1N1 "pentru a putea exista o actiune integrata in cadrul acestui program", a susţinut ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.