Social 19 August 2009 17:38
Ministerul bulgar al Sanatatii a contactat institutiile omoloage din Romania si Grecia pentru a discuta despre infiintarea unei organizatii regionale pentru schimbul de organe prelevate de la donatori decedati, informeaza agentia FOCUS.
Pentru fiecare tara ar fi insa necesara o abordare individuala, arata NewsIn.

"Am putea incepe discutiile despre acorduri bilaterale cu vecinii nostri din UE Romania si Grecia", a spus ministerul, precizand ca a discutat despre varianta unei organizatii balcanice cu comisarul european bulgar Meglena Kuneva.

Ministerul a sugerat marirea sumelor acoperite de stat in cazul transplanturilor. In prezent, statul furnizeaza 15.000 de leva (circa 7.670 de euro) pentru o operatie de transplant de rinichi, dar aceasta suma trebuie cel putin dublata, potrivit ministerului.

In cazul unui transplant de inima, ministrul sanatatii a sugerat ca statul ar trebui sa acorde intre 40.000 si 80.000 de leva, iar in cazul unui transplant de ficat intre 50.000 si 70.000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.