Social 20 August 2009 13:06
Presedintele Traian Basescu ii primeste, joi, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, pe reprezentantii Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din Ministerul de Interne, dupa ce miercuri a purtat o scurta discutie cu politistii care au protestat in fata Guvernului.
Reprezentantii Sindicatului National al Politistilor si Personalului Constractual si presedintele Traian Basescu vor discuta joi despre problemele din domeniu, a anuntat miercuri biroul de presa al Administratiei Prezidentiale. In cursul zilei de miercuri seful statului a discutat cu politistii care protestau in fata Guvernului, invitand o delegatie a sindicalistilor duminca de la ora 12.00 la Cotroceni la ora 12.00, relateaza NewsIn.

"Hai sa ne vedem duminica! Ce delegatie? Cati? Sa fie reprezentare mai larga", a propus Basescu. "Daca sunteti zece atunci reprezentarea e ca lumea. Deci documentele sunt la Fota, va astept duminica la ora... 12.00. Ne vedem la Cotroceni, ca in strada, aici, nu e de vorbit", s-a adresat presedintele reprezentantilor politistilor.

Presedintele a discutat cu reprezentanti ai politistilor, care i-au reclamat faptul ca sunt probleme de finantare a domeniului in care lucreaza. Seful statului s-a interesat daca politistii au pierdut din drepturi, raspunzandu-i-se care sunt nemultumirile.

Este a treia zi in care politistii ies in strada. Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, a declarat, duminica, ca timp de 5 zile, intre 17 si 21 august, manifestantii vor picheta, intre orele 10-12, in timpul lor liber, principalele institutii si sedii ale MAI.

Astfel, luni, au protestat in zona Palatului Cotroceni, la Ministerul Finantelor si la Ministerul Administratiei si Internelor. De marti, protestele s-au mutat la sediul Guvernului.

Liderul SNPPC a declarat ca politistii asteapta un raspuns clar de la guvernati referitor la situatia financiara si la drepturile banesti, precum si in legatura cu cele 10 zile de concediu fara plata anuntate pentru bugetari. "Am ajuns in situatia in care ne platim si combustibilul pentru interventii si facem dosare cu bani de acasa. Daca ne trimit in concediu fara plata, va fi dezastru, in conditiile in care suntem deja in lipsa de oameni", a spus Gruia. Liderul sindical este nemultumit ca nu exista bani pentru plata compensatiilor de chirie, pentru prime de vacanta si pentru alte drepturi banesti prevazute de lege.

Consilierul prezidential pentru securitate nationala, Iulian Fota, s-a intalnit pe 4 august cu sindicalistii, declarand ca a luat act de problemele sindicalistilor si ca unele dintre ingrijorarile politistilor sunt justificate si ar putea fi rezolvate pe termen scurt.

"Problemele oamenilor nu sunt lucruri de neglijat sau de minimalizat. Unele ingrijorari sunt de inteles, unele sunt ingrijorari pe care toti le avem si care tin de situatia economica. Sunt lucruri care pot fi rezolvate pe termen mai scurt, printr-un alt tip de management. Lucrurile care tin de contextul economic se vor ameliora odata cu situatia economica", a precizat Fota.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.