Dupa ce a luptat patru ani cu o boala necrutatoare, jurnalistul Gabi Dobre (33 de ani) a incetat din viata joi seara, la Viena. Durerea care s-a revarsat asupra familiei la aflarea vestii este imposibil de expus in cuvinte.

Mama lui Gabi, Viorica Dobre, aproape ca nu crede ce s-a intamplat si refuza sa vorbeasca despre fiul ei la trecut. Absolvent al Facultatii de Constructii Civile si colaborator al postului Radio Prahova, Gabi Dobre a ajuns in TVR in 1995, in urma unui concurs pentru un post de redactor-prezentator in cadrul Redactiei Jocuri si Concursuri. Fost moderator al matinalului de la TVR 1, Gabi a mai lucrat si in echipa de realizare a emisiunii "Enigma" si ca realizator al emisiunii "Prima pagina" la TVR International.

In urma cu patru ani, Gabi a aflat ca sufera de cancer, dar nu s-a lasat rapus de boala si a continuat sa lupte. A fost operat de patru ori la Spitalul Fundeni din Bucuresti, apoi la Viena, unde a si urmat un tratament costisitor. Cu toate acestea, boala a invins... Iar Gabi Dobre a incetat din viata joi seara, la Viena, departe de familie si de cei dragi lui. Doar sotia lui, Alis Soare, i-a fost alaturi in ultimele clipe de viata.

"Vreau sa mi-l aduca acasa. Vreau neaparat sa-l vad", ne-a marturisit extrem de indurerata mama acestuia, Viorica. si Alexandra, fata lui Alis dintr-o alta casatorie, il plange pe Gabi, caruia ii spunea "tata"... Ca o premonitie poate a plecarii sale timpurii dintre noi, Gabi a lansat la Ploiesti, la 13 mai, ziua in care a implinit 33 de ani, cartea intitulata "Viata ca o lupta", un fel de jurnal al ultimilor sai ani de viata, cu marturii despre boala si tratamentul pe care l-a urmat.

Pentru toti cei care vor sa-l conduca pe ultimul drum pe Gabi Dobre, ceremonia de inmormantare a fost anuntata pentru marti si va avea loc la catedrala Sf. Ioan Botezatorul din Ploiesti. Deocamdata ora nu e stabilita, avand in vedere ca la fel de incerta e si sosirea in tara a trupului neinsufletit al lui Gabi... "Speram sa-l putem aduce in tara.

Deocamdata nu suntem siguri de nimic", spune Sebastian Ghita, cel care se ocupa de ceremonie.
indurerati si ei de disparitia prematura al lui Gabi, colegii lui spun ca "rar a fost daruit cineva cu atata pasiune pentru televiziune. Desi atins de o boala necrutatoare, a dorit ca serile sa transmita "Revista presei" in direct, telespectatorilor TVR International. Forta cu care a luptat pentru a fi cel mai bun si mai apoi pentru a invinge boala nemiloasa a facut din Gabi Dobre un model. Plecarea lui prematura dintre noi reprezinta o mare pierdere."


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.