Social 18 August 2009 18:50
Ministerul Sanatatii va implementa protocoalele terapeutice pentru cancerul la san, cancerul de colon, cancerul de col uterin si cel de prostata, in toate sectiile de oncologie, incepand cu 1 septembrie, a anuntat astazi Ion Bazac
"Ghidul terapeutic stabileste pasii pe care medicii ii vor aplica pacientilor din momentul intrarii acestora in cabinete sau in spitale: metodele de investigatie, tehnicile si terapiile medicamentoase care trebuie folosite, in functie de patologie si stadiul acestora", a precizat Bazac, in cadrul briefing-ului de presa la care a participat seful Diviziei de Oncologie de la Universitatea Viena, dr. Christoph Zielinski.

Totodata, ministrul Sanatatii a anuntat infiintarea a doua institute oncologice, la Iasi si Timisoara, care vor functiona dupa modelul austriac, relateaza NewsIn.

O comisie a ministerului monitorizeaza in prezent cheltuielile inregistrate in programele de sanatate, in special in cazul celor de oncologie si diabet, cautandu-se solutii de eficientizare a acestora.

In 2009, pentru programul national de oncologie au fost alocate 596,6 mil de lei, suma suplimentata cu 120 de milioane de lei, saptamana trecuta. In prezent, numarul oficial al persoanelor bolnave de cancer din Romania este de peste 400.000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.