Social 18 August 2009 17:05
Principala cauza? Tot mai multi tineri isi 'abandoneaza' parintii batrani in spitale pentru ca vor sa plece in concediu, spun medicii.
Spitalul Universitar, Fundeni, Elias sau Bagdasar sunt pline de bolnavi in aceasta perioada. Marturie stau saloanele in care niciun pat nu este disponibil, dar si cheltuielile imense pe medicamente..

Mai mult, perioada concediilor a ridicat considerabil numarul pacientilor, potrivit cadrelor medicale. “Tinerii vor sa plece in concedii ti vin la noi sa-i interneze. Nu ai cum sa-i refuzi pentru ca toti batranii sufera de ceva ce necesita internare”, a declarat pentru Adevarul directorul spitalului Universitar, Gheorghe Iana. Tot in aceasta perioada, persoanele din provincie profita de concedii pentru a-si aduce parintii la spitalele din Bucuresti.

Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri este de asemenea asaltat de pacienti, ca urmare a incidentelor tipice verii: incendii sau activitati ce implica lucrul cu energie electrica. Spitalul Universitar de Urgenta este de departe cel care numara cei mai multi pacienti, internati sau sub observatie.

Cititi mai multe in Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.