Social 17 August 2009 16:15
Mii de politisti vor protesta, de luni pana vineri, in toata tara, intre orele 10-12, din cauza lipsei banilor in sistem.
Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, a declarat ca timp de 5 zile, intre 17 si 21 august, manifestantii vor picheta, intre orele 10-12, in timpul lor liber, principalele institutii si sedii ale MAI.

Liderul SNPPC a precizat ca politistii asteapta un raspuns clar de la guvernati referitor la situatia financiara si la drepturile banesti, precum si in legatura cu cele 10 zile de concediu fara plata anuntate pentru bugetari.

"Am ajuns in situatia in care ne platim si combustibilul pentru interventii si facem dosare cu bani de acasa. Daca ne trimit in concediu fara plata, va fi dezastru, in conditiile in care suntem deja in lipsa de oameni", a spus Gruia, potrivit NewsIn.

Liderul sindical este nemultumit ca nu exista bani pentru plata compensatiilor de chirie, pentru prime de vacanta si pentru alte drepturi banesti prevazute de lege.

Gruia a mai declarat ca, daca protestele nu vor avea efecte la nivelul guvernantilor, va da in judecata Ministerul de Interne pentru neplata drepturilor politistilor.

SNPPC este cel mai important sindicat din domeniu, avand in jur de 50.000 de membri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.