Social 17 August 2009 10:40
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca se va intalni la inceputul saptamanii acesteia cu sindicalistii din CFR si sefii companiilor nationale din sistem pentru a discuta reducerile de personal.
Principala problema a lui Berceanu sunt cele trei companii CFR, pentru ca, spre exemplu, in cazul companiei CFR Marfa, traficul este la jumatatea celui de anul trecut si deci, si incasarile s-au injumatatit, a aratat Berceanu. “Trebuie sa fie o formula si eu cred ca solutia aici este scaderea personalului”, a declarat Berceanu, potrivit NewsIn.

“Anul trecut s-au facut angajari masive. Cred ca trebuiau angajati oameni ale caror familii votau PNL, pentru ca era Orban acolo. S-au facut angajari fara niciun fel de explicatii. Chiar liderii de sindicat spun lucrul asta. E vorba de oameni care n-au nicio legatura cu calea ferata", a mai aratat Berceanu. “Eu am discutat cu conducerile companiilor sa pregateasca, in cursul saptamanii asteia, din nou niste idei, niste discutii si urmeaza ca de luni-marti, i-am si anuntat, sa reincepem discutiile cu liderii de sindicat”.

Lucrurile stau cu totul si cu totul altfel, in ceea ce priveste Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a carei activitate ar putea sa determine chiar angajari.

“Pentru ca nu poti sa gestionezi toate santierele din toata tara cu un numar mic de oameni pe masura ce numarul de lucrari creste, trebuie sa fie si niste oameni. Nu trebuie angajati la Bucuresti, ci in zonele respective”, a aratat ministrul Berceanu.

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat miercuri, 12 august, dupa sedinta de Guvern, ca se vor restructura un numar de sapte agentii, societati si companii din subordinea ministerului, iar 627 de posturi vor fi reduse. Ulterior, el a declarat la Cluj ca nu cunoaste ce prevad contractele de munca ale acestora, dar ca nu crede ca vor primi salarii compensatorii.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a mai anuntat, in data de 20 martie, sindicatele, ca va reduce numarul personalului in sistemul feroviar cu 12.139 la toate cele trei companii CFR, astfel la CFR Marfa cu 5.949, la Calatori cu 2.545 si la Infrastructura cu 3.536.

Sindicalistii de la cele trei societati au organizat la sfarsitul lunii aprilie un miting de protest cerand pastrarea locurilor de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.