Social 17 August 2009 14:32
Persoanele care urmeaza o dieta bogata in fructe sunt supuse unui risc cu 45% mai scazut de a dezvolta pietre la rinichi, potrivit unui nou studiu citat astazi de presa americana
Specialistii de la Centrul Medical din Main, SUA, au efectuat un studiu pe aproximativ 250.000 de persoane, pentru a determina influenta unei diete sanatoase asupra formarii pietrelor la rinichi.

Participantii la studiu au primit atat meniuri compuse din fructe, legume si preparate sarace in grasimi, dar si carne rosie, bauturi carbogazoase sau alimente bogate in grasimi, potrivit NewsIn.

Astfel, potrivit rezultatelor cercetarii, pietrele la rinichi se pot asocia cu afectiuni precum hipertensiune alte boli cardiovasculare, diabet si obezitate, boli care pot surveni in urma unor diete bogate in grasimi si zahar. Totodata, specialistii au incurajat consumul de carne rosie si sare in cantitati moderate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.