Social 14 August 2009 17:57
Cunoscutul regizor bosniac Emir Kusturica va fi distins cu premiul de excelenta al Festivalului International de Film din Romania (Ro-IFF), in cadrul evenimentului programat la Arad, in perioada 26 septembrie - 4 octombrie, informeaza NewsIn.
"O surpriza a acestei editii este concertul sustinut de Emir Kusturica impreuna cu formatia <No Smoking> in seara de deschidere a festivalului. Kusturica va fi prezent la Arad si cu filmele sale, iar sectiunea Focus a festivalului ii va fi dedicata", a precizat directorul festivalului, Cornelia Palos.

Potrivit organizatorilor Ro-IFF, Kusturica va fi premiat pentru meritele sale artistice, evidentiate in filme ca "Arizona Dream", "Vremea tiganilor", "Underground", "Pisica alba, pisica neagra", "Viata e un miracol", "Cand tata e plecat cu afaceri" si "8 povestiri scurte", pelicule care, de altfel, vor fi prezentate la festival.

Concertul lui Kusturica va fi sustinut la Sala Polivalenta din Arad, iar biletele pentru acest eveniment vor fi puse in vanzare in magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, precum si online, pe site-ul www.eventim.ro.

La Ro-IFF 2009, programul regional "CineBlackSea", care din acest an va deveni sectiunea principala, se adreseaza cineastilor din tarile bazinului Marii Negre si va prezenta lungmetraje, scurtmetraje si documentare din Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Turcia, Grecia si Romania. Printre membrii juriului acestei sectiuni se numara si actrita Rona Hartner. In festival va mai fi "Woman in cinema" (Femeia in Cinema), sectiune dedicata filmelor regizate de femei.

Bugetul editiei de anul acesta - 500.000 de lei, din care 200.000 de la Centrul National al Cinematografiei - este considerat de organizatori ca fiind suficient. "Noi intotdeauna am avut bugete reale. Cu banii astia poti avea si invitati, si filme bune, si cazari platite, si transport filme, si selectioner strain", mai spune Palos. Valoarea totala a premiilor va fi de 18.000 de euro.

Filmele proiectate in cadrul festivalului vor putea fi vizionate, dupa eveniment, si in Bucuresti, Ramnicu Valcea, Cluj si Mangalia, iar din 2010 vor merge si la Pecs (Ungaria).

Festivalului International de Film din Romania este organizat de Fundatia Artis si Casa de Cultura a Municipiului Arad, cu sprijinul Primariei Municipiului Arad si al Centrului National al Cinematografiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.