Social 14 August 2009 17:39
Primaria Capitalei si primariile de sector asteapta acte normative de la guvern care sa reglementeze finantarea posturilor din administratia locala, in vederea disponibilizarilor si reducerilor de salariu
"Guvernul, prin Ministerul de Finante, va elabora norme de cost pentru functionarii publici, in functie de numarul de locuitori ai unei localitati sau ai unui sector din Capitala. Altfel spus, la un numar de locuitori, vor putea fi platite un anumit numar de posturi. Doar dupa aparitia acestor norme vom vedea necesarul de oameni si salariile din primarie", a declarat viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu, relateaza NewsIn.

Potrivit lui Raicu, normele vor avea efecte asupra personalui, cel mai probabil fiind vorba despre micsorarea numarului de functionari. "O parte importanta a bugetului primariei vine de la Guvern, din cote defalacate ale unor impozite, si deci depindem de ei", a adaugat acesta.

Consilierul primarului sectorului 1, Alexandru Ichim, a precizat ca in cadrul primariei exista inca din luna mai, cand a fost analizata prognoza pentru incasarile bugetului local, o propunere de reorganizare a institutiei, care va fi aplicata incepand cu luna septembrie.

In ce priveste primaria sectorului 2, aici nu au avut locdiscutii si nu nici s-au luat decizii privind reduceri de personal, potrivit directorului de comunicare al institutiei, Mariana Georgescu.

Primarul sectorului 3, Liviu Negoita, a declarat ca o noua a schema a personalului din primarie, mai redusa decat cea actuala, a fost depusa la guvern acum doua saptamani. Negoita nu a precizat insa ce inseamna schema redusa, declarand ca astepta decizia guvenamentala.

In privinta Primariei sectorului 4, edilul Cristian Popescu spune ca, in cadrul institutiei pe care o conduce, nu vor fi restructurari, pentru ca numarul de angajati este oricum subdimensionat, din cauza ordonantei care blocheaza posturile.

Reprezentantii primariiilor din sectoarele 5 si 6 nu au putut fi contactati pentru a oferi detalii privind posibile reduceri de personal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.