Social 14 August 2009 15:25
Zeci de dispozitive ilegale de mentinere a locurilor de parcare au fost astazi demontate de autoritati, in mai multe zone ale Capitalei
Initiativa a fost luata de catre Brigada de Politie Rutiera, in colaborare cu Directia Inspectie si Control General si Administratia Strazilor de la Primaria Capitalei, scrie Adevarul.

Dispozitivele de mentinere libera a locurilor de parcare, sau „caprele“, cum sunt cunoscute de catre bucuresteni, sunt ilegale, indiferent de forma lor: lanturi, cadre metalice sau simple lazi de bere, desi unele dintre ele au fost eliberate chiar de catre Primarie.

Amenzile cuprinse intre 1.500 si 2.500 de lei


"Instalarea oricarui tip de dizpozitiv de mentinere a locurilor de parcare se pedepseste contraventional cu o amenda cuprinsa intre 1.500 de lei si 2.500 de lei“, a declarat Daniel Pistea, inspector principal de la Politia Rutiera a Capitalei. Potrivit acestuia, soferii pot fi trasi la raspundere cu greu, deoarece majoritatea nu recunosc amplasarea 'piedicilor' de ocupare a locurilor de parcare.

Politia Rutiera impreuna cu Directia Inspectie si Control General si Administratia Strazilor din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti vor organiza actiuni de demontare a dispozitivelor de mentinere libera a locurilor de parcare in fiecare joi, pana cand nu vor mai exista pe raza Capitalei.

Cititi mai multe in Adevarul.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.