Social 13 August 2009 16:33
Liderii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) au declarat astazi, ca sustin varianta asumarii de catre Guvern a legilor educatiei si au subliniat ca intrarea in Parlament a actului normativ ar duce la o incetinire a reformei in invatamant.
Presedintele ANOSR, Cezar Haj, considera ca abordarea in graba a finalizarii legii este gresita, iar asumarea de catre Guvern trebuie sa aiba loc dupa o perioada bine stabilita de consultare publica, transmite NewsIn.

"ANOSR sustine varianta asumarii publice de catre Guvern a unei legi a educatiei. In opinia studentilor, intrarea in Parlament ar duce la o incetinire a reformei in invatamantul romanesc, mai ales daca luam in considerare experienta ultimelor variante de legi, care au stat ani de zile pe masa comisiilor. Altfel, varianta promovarii de catre Parlament a legii nu ofera garantia ca documentul va fi adoptat", a declarat presedintele ANOSR, prin intermediul unui comunicat de presa.

In opinia ANOSR, discutiile pe marginea codului educatiei s-au desfasurat intr-un cadru deficitar de lucru. Principalele probleme semnalate fac referire la lipsa unor materiale trimise in prealabil pentru consultare, ritmul de lucru prea alert impus pentru finalizarea legilor, lipsa unei coerente in abordare si lipsa unui program stabil de lucru.

In consecinta, sustin reprezentantii ANOSR, s-a generat o serie de intreaga de greseli sau puncte de vedere prost intelese pe parcursul discutiilor.

"In ceea ce priveste continutul codului, exista inca o serie de puncte nevralgice ramase nerezolvate, cum ar fi refuzul introducerii unor politici coerente de stimulare a participarii la educatia superioara a persoanelor provenite din mediul rural, reglementarea mobilitatii interne pentru studenti si recunoasterea educatiei non-formale", arata comunicatul ANOSR.

Potrivit ANOSR, exista si puncte tari in noul cod al educatiei, precum realizarea unui statut al studentilor, reglementarea clara a participarii studentilor in toate comisiile si consiliile existente in universitati, cuantificarea activitatilor de voluntariat cu credite ECTS, pastrarea in continuare a subventiei pentru cazare si asigurarea de catre universitati, in mod gratuit, la toate resursele de care acestea dispun.

ANOSR reuneste 56 de organizatii studentesti reprezentand 500.000 de studenti la nivel national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.