Social 12 August 2009 19:20
In jur de 300 de politisti au protestat ieri timp de doua ore in fata Ministerului Internelor, nemultumiti de neplata unor drepturi banesti. Protestatarii au aruncat cu bomboane in tinte, sustinand ca nu pot prinde hoti fara bani
Printre altele, politistii si-au manifestat nemultumirea fata de scaderea cu peste 20% a veniturilor politistilor, neplata compensatiilor de chirie sau a orelor suplimentare. Pentru a le arata guvernantilor ce risca prin aceste reduceri, acestia au tras in tinte desenate pe sase panouri cu bomboane M&M, in loc de pistoale, si au aratat cum rateaza din cauza lipsei banilor. “Am ratat, daca eram platiti, nimeream 100%, iar au scapat infractorii”, a scandat unul dintre liderii sindicali, scrie Cotidianul.

O alta doleanta a politistilor este de a nu mai suporta cheltuielie de serviciu din banii proprii. “Aproape 20% din salariul meu de politist se duce pe cheltuieli legate de munca, cum ar fi coli de scris, consumabile, calculator si chiar folosirea telefoanelor mobile personale in scop de serviciu”, a declarat un subinspector.

Sindicatul ProLex a anuntat, luni, ca va declansa marti o serie de proteste la nivel national, urmand ca, in perioada 17-21 august, sa participe si la protestele organizate de Sindicatul National al Politistilor si Persnalului Contractual, unde peste 500 de politisti vor picheta, zilnic, sediul Guvernului, 200 Palatul Cotroceni, 150 vor picheta Ministerul Administratiei si Internelor, 200 Ministerul Finantelor, iar cate o suta de politisti vor picheta sediile Prefecturilor si Inspectoratelor de Politie din intreaga tara, potrivit NewsIn.

Ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat luni ca protestul anuntat de sindicatul ProLex este o problema ce tine de Ministerul de Finante si nu de MAI, explicand ca la acest sindicat, al vamesilor, "sunt afiliati si cativa politisti".

Cititi mai multe in Cotidianul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.