Social 12 August 2009 18:20
Obisnuita ploaie de stele a verii va atinge intensitatea maxima in noptile de marti spre miercuri si in cea de miercuri spre joi. In aceasta perioada, lumina degajata de meteorii care vor intra la interval de un minut in atmosfera terestra poate fi observata cu ochiul liber
In perioada 17 iulie-24 august, Pamantul isi intersecteaza traiectoria cu resturi ale cometei Swift-Tuttle, botezata cu numele celui care a descoperit-o, in 1862. Perseidele, cum sunt numite stelele cazatoare, par a proveni dintr-un singur punct al constelatiei Perseu, cea care le da si numele, anunta International Meteor Organisation.

In momentul in care intra in atmosfera terestra, cu o viteza de 59 de kilometri pe secunda, aceste particule din cometa se incalzesc si iau foc din cauza frecarii cu aerul. Astfel, cele mai multe dintre ele se dezintegraza pana la contactul cu pamantul, potrivit NewsIn.

Potrivit astronomilor, stelele cazatoare pot fi vazute cel mai bine din zonele cu cer senin si nepoluat, in zonele rurale sau la munte fiind observate pana la 100 de stele cazatoare pe ora. Cei care urmaresc fenomenul din orase se vor putea bucura, in medie, de 10-20 de meteori pe ora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.