Social 12 August 2009 15:13
Conducerea Spitalului de Urgenta pentru Copii a decis ca dr. Razvan Tranca nu va putea profesa in cadrul spitalului, ca urmare a incidentului petrecut in anul 2007, cand medicul a fost acuzat de viol si tentativa de omor asupra unei paciente
"Repunerea in functie a medicului de catre conducerea spitalului este considerata inadmisibila, intrucat aceasta ar veni in contradictie cu valorile institutiei medicale, iar conduita lui Razvan Tranca este incompatibila cu statutul de medic in cadrul unui spital de copii. Pe de alta parte, conducerea spitalului nu ingradeste exercitarea libera a profesiei medicului Razvan Tranca, acesta fiind liber sa isi exercite profesia in oricare alta unitate medicala", au precizat reprezentantii Spitalului "Grigore Alexandrescu", relateaza NewsIn.

Intr-un proces deschis la Tribunalul Bucuresti pe data de 21 iulie 2009, dr. Razvan Tranca a solicitat in instanta repunerea in functia de medic primar chirurg in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu".

In anul 2007, medicul Razvan Tranca a fost acuzat de viol si tentativa de omor de catre Andreea Mocanu, o pacienta in varsta de 17 ani care a cazut de la etajul sase al locuintei acestuia. Pentru tentativa de viol a fost achitat, insa pentru tentativa de omor, medicul a primit o pedeapsa de patru ani cu suspendare, precum si plata unor daune si despagubiri materiale catre victimei.

Colegiul Medicilor din Romania i-a interzis exercitarea profesiei medicale pe o perioada de un an, incepand cu luna noiembrie 2007. Totodata, medicului i s-a impus, ca o conditie pentru reinceperea activitatii profesionale, realizarea unei evaluari de catre comisia de specialitate a Colegiului Medicilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.