Social 12 August 2009 12:10
Valeriu Lazarov s-a stins din viata ieri dimineata la Madrid, la varsta de 73 de ani, anunta agentia EFE.
Lazarov a fost director general si consilier delegat al canalului spaniol Telecinco, intre 1985 si 1994. In anii '70 a fost realizator al Television Espanola, revolutionand televiziunea de divertisment, relateaza NewsIn.

Cunoscutul om de televiziune s-a nascut la Barlad, pe 20 decembrie 1935 si era cetatean spaniol din 1972. Poreclit "Domnul Zoom", Lazarov a adus in tara sa natala formate de succes ca "Surprize, surprize", "Din Dragoste" sau "Ploaia de Stele". De asemenea, el a fost si un cunoscut producator de telenovele, printre ultimele seriale de succes numarandu-se si "Secretul Mariei".

Trupul neinsufletit al lui Valeriu Lazarov va fi transportat ieri la un serviciu de pompe funebre din localitatea madrilena Tres Cantos.

Potrivit fiului sau, Roberto, Valeriu Lazarov suferea de o afectiune la colon, insa nimeni nu se astepta la acest deznodamant. Omul de televiziune va fi inmormantat la Madrid joi sau vineri, insa o ceremonie de comemorare va fi organizata si in Romania, "tara pe care a iubit-o cel mai mult". "Era intotdeauna fericit cand se intorcea, cand avea proiecte in Romania" a declarat Roberto Lazarov, pentru Antena 3.


Si vedetele noastre sunt indoliate de trecerea in nefiinta a "Domnului Zoom"

"Nu mi-a influentat doar cariera, ci si viata personala. A fost ca un tata pentru mine si cred ca asta spune totul. (...) A pus mana pe viata mea, intr-un fel, si mi-a schimbat-o definitiv, invatandu-ma tot ce trebuie sa stiu in televiziune, el fiind un om complex, care stia si ce inseamna realizarea unui decor si ce inseamna muzica sau armonie"
, a declarat Andreea Maric, potrivit cotidianului Adevarul.

Mircea Radu: "Omul Valeriu Lazarov era, cum spun americanii, <larger than life>. Era de o cultura extraordinara, era un om care stia sa asorteze ceasul la imbracaminte, era un om foarte calm, intelept, era un barbat cu desavarsire elegant. Pe scurt, era un boier. Nu stiu un om care sa fi muncit mai mult decat Valeriu Lazarov. Si nu stiu un om care sa stie absolut tot in ceea ce priveste un show de televiziune. De la alegerea decorului, pana la miscarea scenica".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.