Social 11 August 2009 15:22
Legatura dintre grupa sanguina si anumite aspecte din viata noastra a fost evidentiata prin studii de specialitate realizate atat empiric biochimic sau genetic. Astfel, este demonstrat faptul ca grupa sanguina este importanta pentru a intelege o serie de diferente fundamentale intre oameni, in ceea ce priveste sanatatea

  • Ce determina grupa sanguina?

Sangele este inca un mister pentru noi. Nimeni in lume nu a reusit pana in prezent sa faca sange artificial. De asemenea, sangele detine unele dintre cele mai importante celule imunitare. El este cel care transporta in mod continuu nutrientii si oxigenul la tesuturi, preluand deseurile rezultate in urma metabolismului celular si transportandu-le spre organele de excretie (rinichi, plamani pentru substantele volatile, pielea prin transpiratie etc). Maduva osoasa hematogena, alaturi de timusul din copilarie, genereaza celule imune. Este exceptional faptul ca dupa materialul genetic si nu numai, organismul este capabil sa le ofere acestor celule imunitare, (care la inceput sunt “naive”, ele nu cunosc mai nimic despre antigene -orice substanta, celula, bacterie, virus sau parazit, considerate non-self), toata informatia despre milioane de antigene cu care ne-am putea intalni. Imunologia este vasta, fascinanta, strans legata de sange si, pe alocuri, de grupa sanguina. Astfel, in anumite medii, unele persoane sunt mai rezistente decat altele, iar daca variabilele se schimba, cei slabi devin puternici.


  • Grupa B III

Daca cei din grupa A(II) sunt predispusi la boli ce implica globulele rosii, cei din grupa B (III) sunt predispusi la afectiuni ce implica globulele albe: leucopenie, limfocitoza. Aceste manifestari slabesc sistemul imunitar, astfel ca, pot suferi frecvent infectii microbiene, parazitare sau chiar virale, afectiuni reumatismale sau pulmonare. De aceea, este indicat sa manace mereu sanatos, iar hrana sa fie suficient vitaminizata. Mai sunt predispusi la tromboze, de aici si anumite accidente vasculare sau varice, dar si la purpura, hipotensiune (tensiune arteriala mica), scadere in greutate, trasnpiratii excesive, tulburari gastrice, afectiuni endocrine (hipertiroidie, insuficienta corticosuprarenala), astenie musculara. Ca particularitate psihica, sunt extrem de agili, au o memorie rapida, o gandire iute si o atentie sportia, adaptandu-se usor.


Cititi mai multe in Healthy


Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.