Social 10 August 2009 13:38
Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu spune ca responsabilitatea pentru inecul celor doi elevi aflati tabara la Eforie Sud ii apartine profesoarei care ii insotea pe copii.
"Consider ca e o totala lipsa de responsabilitate. Erau cinci cadre didactice si sapte copii. Nu inteleg cum a fost posibil. Daca ti-ai asumat raspunderea, tu esti responsabil pentru aceasta asumare. O gasesc responsabila pe doamna profesoara. Un asemenea om nu are ce cauta in aceasta meserie. I se putea intampla si intr-o ora de clasa", a declarat Ecaterina Andronescu, la Realitatea TV.

Doi copii din judetul Iasi, Rosu Adrian, in varsta de 13 ani si Mirel Enache, tot de 13 ani, aflati intr-o tabara internationala la Eforie Sud, s-au inecat sambata. Cei doi copii se aflau pe o plaja neamenajata si s-au aventurat in larg, desi in zona erau niste curenti foarte puternici. [Doi copii aflati in tabara la Eforie Sud s-au inecat]

”Cinci copii s-au aventurat in larg, la aproximativ 100 de metri departare de tarm, in ciuda strigatelor profesorului insotitor de a se intoarce. Doar trei dintre copii s-au intors speriati la mal, spunand ca ceilalti doi colegi ai lor nu au mai putut inota”, a spus, sambata, directorul Directiei Judetene de Tineret Constanta, Cristina Branzoi.

Grupul de elevi din judetul Iasi ar trebui sa petreaca inca doua zile de vacanta in Tabara Eforie Sud.
Politia a demarat cercetarile in acest caz. Cadrul didactic care ii insotea pe copii, profesoara Elisabeta Mincior, a fost audiata de politisti.

Ministerul Tineretului si Sportului va constitui o comisie de ancheta administrativa in Centrul de agrement "New Paradise" din Eforie Sud unde erau cazati cei doi copii care s-au inecat dupa ce au intrat in apa intr-o zona neamenajata.

Dupa mai mult de doua ore de cautari, unul dintre cei doi copii disparuti a fost adus de valuri la mal, insa nu a mai putut fi resuscitat. Trupul celui de-al doilea elev nu a fost inca recuperat. Actiunea de cautare a celuilalt copil inecat a fost reluata, duminica dimineata, de salvamari, dupa ce cautarile fusesera intrerupte sambata seara din cauza valurilor puternice si a vizibilitatii reduse.

Comisie de ancheta la scolile unde invatau copiii

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Iasi au declarat, duminica, ca la nivelul celor doua scoli unde invatau copii care s-au inecat sambata la Eforie Sud va fi constituita o comisie de ancheta care ii va verifica, din punct de vedere disciplinar, pe profesorii supraveghetori. Potrivit inspectorului scolar adjunct Mihai Ursache, comisia va verifica modul in care profesorii insotitori si-au facut datoria de supraveghere a elevilor si de asigurare a securitatii acestora, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit lui Ursache, comisia de ancheta se va infiinta la nivelul scolilor din localitatile Serbesti si Coropceni, din comuna ieseana Ciortesti. Dupa finalizarea verificarilor, comisia poate propune conducerii scolii sanctiuni in cazul celor doi profesori supraveghetori.

Inspectorul scolar a mai afirmat ca in momentul producerii incidentului alaturi de elevi s-ar fi aflat doi profesori supraveghetori. "Noi am fost informati ca una din profesoare a incercat sa-i salveze pe copii, intrand in apa cu un colac, in timp ce a doua profesoara a anuntat salvamarii. Din pacate, nu au mai putut fi salvati", a spus inspectorul scolar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.