Social 10 August 2009 10:14
Studentii care au absolvit specializarea Drept cu o durata de trei ani la universitatea Spiru Haret vor fi nevoiti sa isi completeze numarul de credite si sa reia examenul de licenta la o alta institutie de invatamant acreditata, a anuntat, sambata, Ecaterina Andronescu, citata de NewsIn.
"Conform legii se impune completarea a 240 de credite de studii transferabile, cu indeplinirea tuturor obligatiilor profesionale din planurile de invatamant si sustinerea examenului de licenta. Legea romaneasca stabileste pentru studiile de drept o durata de patru ani, ceea ce in echivalent de credite transferabile inseamna 240 de credite. Studentii de la Spiru Haret au doar 180 de credite", a explicat ministrul Educatiei.

Printre masurile propuse de Ministerul Educatiei pentru intrarea in legalitate a Universitatatii Spiru Haret se mai numara si obligatia institutiei de invatamant de a corela cifrele de scolarizare cu elementele legate de capacitatea institutionala si reducerea acestora, astfel incat sa fie asigurate standardele nationale de asigurare a calitatii. Potrivit Ecaterinei Andronescu, s-a constatat ca la "Spiru Haret" raportul student pe cadru didactic este de 438 de studenti la un profesor, in timp ce in evaluarile pe care le face ARACIS-ul, acest raport nu trece de 25 de studenti la un profesor.

Ministerul Educatiei a decis, sambata, inchiderea centrelor teritoriale de ID ale Universitatii "Spiru Haret" si invalidarea a 92 de titluri universitare de conferentiar si de profesor universitar.Corpul de Control al Ministerului Educatiei a intocmit lista celor 92 de persoane care au obtinut ilegal aceste titluri, printre acestea numarandu-se Dan-Radu Rusanu, senator PNL, Jenica Dragan, fost sef al Directiei arme, explozivi si substante chimice din IGP, precum si Aurelian A. Bondrea, fiul rectorului de la Universitatea "Spiru Haret". [Andronescu inchide centrele de invatamant la distanta de la 'Spiru Haret']

Pe langa centrele teritoriale de invatamant la distanta ale "Spiru Haret", Ministerul Educatiei a decis si inchiderea celor noua centre din strainatate. In prezent, Universitatea "Spiru Haret" nu mai poate face inscrieri pentru forma de invatamant la distanta, studentii care deja au urmat o parte din cursurile la ID urmand a opta pentru un transfer la un alt program acreditat al universitatii. De asemenea, "Spiru Haret" nu mai poate organiza examenele de licenta, pana la verificarea ARACIS. Mai mult, carta universitara de la ,,Spiru Haret'' a fost anulata, pentru ca regulamentul sa fie actualizat, incluzand aici si stabilirea unei noi proceduri pentru alegerea rectorului.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a prezentat, sambata, in cadrul sedintei extraordinare de Guvern, raportul privind Universitatea "Spiru Haret". Masurile propuse in urma raportului incheiat dupa ancheta efectuata la "Spiru Haret" vor deveni efective printr-un document normativ care va fi promovat in sedinta de guvern de miercuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.