Social 10 August 2009 10:45
Tavanul cavernei din Campul I de sonde din localitatea valceana Ocnele Mari s-a prabusit, sambata dimineata, la circa 70 de metri adancime, doua familii fiind evacuate.
Doua familii din cele 19 aflate in zona de risc au fost evacuate, o batrana, Ciriperu Ana, fiind cazata intr-un apartament pus la dispozitie de autoritatile locale, iar familia Hodorog, formata din doua personae, la tabara de la Ocnita, informeaza NewIn.

Potrivit prefectului judetului Valcea, Remus Grigorescu, nu exista, in prezent, pericolul deversarilor de saramura, toata saramura degajata ca urmare a acestei prabusiri fiind dirijata, prin popme, inspre Platforma Chimica Ramnicu Valcea.

Fenomenul face parte dintr-un plan inceput in urma cu doua saptamani, de prabusire controlata a tavanului cavernei din Campul I Sonde, o fosta exploatare de sare, care se afla in pericol de surpare. Insa prabusirea s-a petrecut mai devreme, autoritatile sustinand, insa, ca tin situatia sub control.

Circulatia rutiera inspre si dinspre Ocnele Mari a fost restrictionata, iar craterul format sambata dimineata este inconjurat de forte de ordine, care au interzis accesul pupulatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.