Social 10 August 2009 09:43
Liderul Sindicatului Agentilor de Politie din Maramures, Viorel Stroe, l-a acuzat pe seful Politiei Maramures, comisarul-sef Ioan Isac, ca protejeaza clanurile de infractori violenti din Borsa, arata Romania Libera in editia online.
Stroe sustine ca intr-un caz in care infractorii au zdrobit cu un camion masina plina cu agenti din trupele Detasamentului de Interventie Rapida, Isac s-a multumit sa le trimita autorilor faptei atentionari scrise. In acest context, comandantul Politiei maramuresene crede ca interlopii incearca indepartarea sa din functie.

Micul orasel montan Borsa este numit de localnici “Mica Sicilie”, ca o recunoastere a organizarii de tip mafiot a celor care controleaza in mod real zona, trebuie reamintita istoria recenta a conflictelor dintre politisti si interlopi, mai arata Romania Libera.

Borsa a fost, recent scena unuor perchezitii fara precedent, care s-au desfasurat simultan in mai multe judete ale tarii, in cautarea unor interlopi care se ocupau cu furtul de utilaje de mari dimensiuni din strainatate, ceea ce presa a denumit Afacerea”Excavatorul”.

De asemenea, acest orasel este cunoscut pentru gravele atacuri la adresa politistilor, a caror poveste pare mai degraba rupta din filmele de actiune, dupa cum arata si Romania Libera.

3 ianuarie 2007. S-a produs o baie de sange, un politist fiind strivit de un zid de masina unui borsean. La cinci zile dupa acest eveniment, respectivul a fost eliberat si nici pana in prezent nu a fost condamnat, arata cotidianul citat.

30 aprilie 2008. A avut loc un eveniment extrem de grav, in care o masina a trupelor din Detasamentul de Interventie Rapida a fost efectiv zdrobita de un camion, s-a tras cu pistoale asupra mascatilor, iar cei in cauza au fost acuzati de tentativa de omor. Insa infractorii nu au fost pusi nici macar sa plateasca reparatia masinii de politie

16 iulie 2009, ziua in care s-au facut perchezitiile la Borsa, in Afacerea “Excavatorul”. Unul dintre cei vizati de descinderile de la Borsa a incercat sa fuga si sa dea cu masina peste jandarmi. Pe 4 august, in continuarea acestei anchete, cu prilejul perchezitiilor la domiciliile unor suspecti, o persoana din Borsa suspectata in caz a intrat cu masina in duba Politiei, incidentul fiind urmat de un schimb de focuri de arma in centrul orasului. Agresorul a reusit sa fuga.

Astfel, potrivit Romania Libera, liderul Sindicatului Agentilor de Politie din Maramures, Viorel Stroe, a avansat ideea ca toate infractiunile violente indreptate impotriva politistilor se fac din cauza faptului ca seful politiei judetene nu ia atitudine.

"Facand o paralela, vedem destituiri in cazul altor sefi de politie in urma unor conflicte cu arme albe intre interlopii locali, pe cand in cazul Borsa, unde se trage cu pistoale in politisti, inspectorul-sef nu pateste nimic. Retineti ca IJP Maramures este o institutie ce are un ofiter care a beneficiat cinci ani de pensie de invaliditate de gradul III, in urma agresiunilor infractorilor, si in care, dupa evadarea a doi interlopi din arestul politiei, in luna mai 2009, domnul Isac s-a ales cu o simpla atentionare", a mentionat agentul Stroe.

Isac a replicat insa ca acuzatorul sau este un politist tanar, neexperimentat ("are doar trei ani de politie"), slab pregatit ("chiar daca nu are inca nici o sanctiune") si tendentios.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.