Social 9 August 2009 12:15
Precipitatiile abundente cazute in ultimele 24 de ore au provocat pagube insemnate in Bucuresti, dar si pe raza a 20 de localitati din noua judete, potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta
Peste 200 locuinte, dintre care 100 din capitala, 52 de gospodarii si anexe, 34 strazi, noua autoturisme, doua drumuri nationale, trei drumuri judetene, comunale si forestiere si 16 podete au fost afectate de precipitatiile abundente cazute in ultimele 24 de ore, se arata intr-un bilant al IGSU, relateaza NewsIn.

In Bucuresti au fost inregistrate 135 de cazuri in care s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe strazi, din subsoluri, demisoluri imobile si obiective socio-economice si degajarea cailor de acces blocate in urma caderii unui stalp si a 19 copaci. In total, pentru limitarea urmarilor inundatiilor au intervenit 6 ofiteri, 324 subofiteri, cu 44 autospeciale, 104 motopompe si 26 autocamioane.

Tot in Capitala, aseara, in jurul orelor 22:00 erau blocate mijloacele de transport care circula in zona bulevardelor Tineretului, Timişoara, Preciziei, 1 Decembrie si strada 11 Iunie. In doar doua ore, 18:00-20:00, au avut loc zece accidente de circulaţie.

In urma furtunii, tavanul etajului 1 al Mall-ului Plaza din Capitala s-a prabusit. Potrivit pompierilor mai multe echipaje au fost mobilizate pentru interventir, iar din primele date se pare ca nu au fost persoane ranite, scrie Gandul.


Jumatate dintre romani nu au canalizare


Precipitatiile abundente au fost afectat si alte zone din tara. Astfel, 39 de locuinte si 21 de gospodarii din municipiul Calarasi, 23 de case din Harghita, 28 anexe gospodaresti si 35 hectare teren agricol din localitatile Dealu, Sancrai, Ulcani, Tamasu si Fancel din comuna Dealu au fost inundate. Ploile torentiale au mai afectat 11 podete, 13,5 km drumuri comunale si forestiere, o portiune (100 m) din DJ 134/A, 2,1 km din retelele de canalizare si alimentare cu apa.

Si in judetul Arges au fost inregistrate situatii grave. Ca urmare a caderii de bolovani de pe versanti, traficul a fost blocat pe DN 7C, pe raza comunei Arefu, iar ploile abundente au provocat intreruperea alimentarii cu energie electrica a comunei Cosesti, dupa ce o linie de medie tensiune a fost afectata. Totodata, pe DN 73, km 77, pe raza comunei Dambovicioara, s-a produs o alunecare de teren care a afectat acostamentul drumului pe o lungime de 12 m si o latime de 50 cm, circulatia desfasurandu-se pe doua treimi din latimea drumului.

Precipitatiile abundente au mai inundat o strada din Ploiesti si trei subsoluri din orasul Valenii de Munte Dambovita s-a confruntat cu o situatie asemenatoare, unde mai multe gospodarii din orasele Titu, Racari si comuna Cojasca au fost inundate.

Situatii deosebite au mai fost inregistrate si in judetele Alba , Ilfov si Timis.






Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.