Nici fumul care iesea de pe acoperisul Primariei Sectorului 2, nici pompierii care urcau pe scara pana la ultimul nivel al cladirii, nici cainii politisti care cautau "victimele" unui cutremur de pamant, nici Salvarile care asteptau "ranitii", nici cele 10 masini de politie nu au atras atentia bucurestenilor cum a facut-o elicopterul SMURD. Toti cei care se aflau ieri in parcul Obor au participat, cu sau fara voie, la exercitiul de alarmare organizat de Primaria Sectorului 2, simulare care a avut in vedere interventia de urgenta la o amenintare cu bomba, la un seism care s-a produs in momentul in care echipele de genisti cautau materialul exploziv pentru a-l dezamorsa si la un incendiu care a izbucnit ca urmare a sectionarii unei linii electrice din cauza miscarii pamantului.

Oamenii au fost informati in fiecare clipa despre ce urmeaza sa se intample la acest exercitiu de alarmare, in acest fel evitandu-se crearea panicii. Totusi, politistii comunitari si gardienii publici au avut in plus de lucru atunci cand elicopterul a sosit si a aterizat langa primarie. Primarul Neculai Ontanu a promis ca va incerca sa faca astfel de exercitii o data pe an.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.