Social 4 August 2009 19:42
Directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), Dorina Tiron, a subliniat faptul ca taxa de trecere a podului peste Dunare, Fetesti-Cernavoda, este in conformitate cu normele UE si nu s-a facut nimic ilegal.
"Taxa nu are legatura cu rovinieta. Rovinieta este rovinieta, iar taxa este de fapt un tarif de trecere peste Dunare. Toate tarile percep acest tarif peste podurile mari care necesita intretinere", a declarat Tiron.

Aceasta a mentionat ca tronsonul de autostrada la podul peste Dunare, Fetesti-Cernavoda, si statia de taxare au fost construite din bani de la ISPA si UE a solicitat introducerea acestui tarif. In plus, Tiron a subliniat faptul ca daca CNADNR este administratorul drumului, utilizatorul este obligat sa plateasca.

Taxa, reclamata la CE


Presedintele FORT, Augustin Hagiu a declarat pentru NewsIn ca Federatia Operatorilor Romani de Transport a depus luni o sesizare la Comisia Europeana (CE) in legatura cu taxa de trecere a podului peste Dunare, Fetesti - Cernavoda.

Potrivit acestuia, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania ar trebui sa elimine rovinieta, daca decide mentinerea taxei de pod, deoarece podul este parte integranta a Autostrazii Soarelui, iar taxa de pod poate fi perceputa ca taxa pe autostrada.

CNADNR le-a facut o surpiza celor catre trec pe podul Fetesti Cernavoda, majorand de ieri taxele de trecere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.