Social 4 August 2009 16:38
Numarul cazurilor de gripa porcina depistate in Romania a crescut cu 65 in ultima saptamana, bilantul total ajungand la 172, a anuntat astazi Ministerul Sanatatii.
Majoritatea pacientilor diagnosticati in ultimele sapte zile s-au intors in tara din Anglia, Spania, Elvetia, SUA, Insulele Canare, Singapore, Peru, Irlanda si Emiratele Arabe Unite, iar restul reprezinta cazuri secundare, de infectare in urma contacului cu persoane bolnave, relateaza NewsIn.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din Romania a fost confirmat pe 23 mai, la o tanara intoarsa din SUA. Majoritatea pacientilor diagnosticati cu gripa porcina in Romania au iesit din spital, dupa ce s-au vindecat in urma tratamentului cu antivirale.

Virusul A/H1N1 se va propaga, in curand, pe intreaga planeta, a avertizat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Specialistii estimeaza ca, la toamna, odata cu racirea vremii, incidenta bolii va creste semnificativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.