Social 4 August 2009 14:46
Cetateanul a fost informat printr-un mesaj primit pe telefonul mobil ca a castigat 20.000 de euro, iar pentru a intra in posesia premiului acesta trebuia sa vireze anumite sume unei persoane din Bucuresti, sa cumpere mai multe cartele telefonice si sa comunice codurile de reincarcare.
Incantat de valoarea premiului, cetateanul nu a stat mult pe ganduri si a virat 24.400 de lei. Totodata, acesta a cumparat cartele telefonice in valoare de 1.180 de lei. Maramureseanul nu a mai intrat insa in posesia asa-zisului premiu, reclamand la Politie ca a fost victima unei inselaciuni.

,,Politistii din Budesti au fost sesizati ca un cetatean din localitate a primit pe telefonul mobil un mesaj prin care era anuntat ca a castigat suma de 20.000 euro la un concurs organizat de compania de telefonie de ale carei servicii beneficiaza. Tot in mesaj i se comunica ca, pentru a intra in posesia premiului trebuie sa trimita diferite sume de bani unei persoane din Bucuresti si sa cumpere mai multe cartele telefonice si sa comunice codurile de reincarcare. Orbit de valoarea asa-zisului premiu, cetateanul a trimis in 29 si 30 iulie suma totala de 24.400 lei si a cumparat cartele telefonice in valoare de 1.180 lei. Politistii fac cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de inselaciune", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Maramures, Voichita Zehan.

Oamenii legii atrag atentia cetatenilor ca operatorii de telefonie, atunci cand au de comunicat cu beneficiarii lor, recurg la astfel de informari in primul rand in scris. ,,Este recomandabil ca cei care primesc astfel de mesaje sa ia legatura direct sau prin telefon cu reprezentantii autorizati ai societatii comerciale furnizoare de servicii. Daca au suspiciuni cu privire la cei care ii suna sau transmit diverse informatii prin mesaje scrise cetatenii sunt rugati sa anunte politia pentru ca indivizii care au astfel de preocupari infractionale sa fie prinsi", a mai atras atentia Voichita Zehan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.