Social 3 August 2009 12:49
Traficul de persoane prin punctele de trecere a frontierei din judetul Arad a crescut in ultimele zile, dupa ce mii de romani care muncesc in strainatate s-au intorsc acasa, in concedii, primii care au ajuns in tara fiind romanii care muncesc in Spania si Italia.
Conform autoritatilor de frontiera din Arad, in ultima saptamana, valorile traficului prin punctele de trecere a frontierei a crescut cu 12 la suta. In ultimele 24 de ore, prin cele patru puncte de trecere din judetul Arad au tranzitat peste 85.000 persoane, cel mai aglomerat punct de trecere fiind cel de la Nadlac, tranzitat de peste 61.000 de persoane, din care 50.000 pe sensul de intrare. La Nadlac, controlul de frontiera, pe sensul de intrare se facea duminica dimineata pe patru benzi, relateaza NewsIn.

"In aceasta saptamana, valorile traficului de calatori prin punctele de trecere a frontierei aradene a fost de peste 259.630 treceri persoane, cu 12 la suta mai mari, in comparatie cu o saptamana normala de lucru. Cu toate acestea, controlul la frontiera s-a derulat in conditii optime, neinregistrandu-se cresteri semnificative ale timpilor de asteptare. Si in acest an, Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac a fost cel mai tranzitat punct de frontiera, cu un trafic de 194.058 de persoane si 88.080 mijloace de transport‘’, a precizat comisar Ioan Mares, purtator de cuvant la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Arad.

Pentru realizarea unui control eficient, conducerea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad a dispus suplimentarea personalului care-si desfasoara activitatea la controlul documentelor si cresterea numarului arterelor de control din punctele de frontiera, daca situatia o va impune.

In judetul Arad sunt trei puncte de trecere a frontierei rutiere (Nadlac, Varsand, Turnu) si unul feroviar (Curtici).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.