Social 1 August 2009 12:17
Angajatii Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Oltul" din Harghita s-au confruntat, vineri, cu trei incendii de proportii, dintre care unul a fost cauzat de jocul copiilor cu focul, in urma caruia flacarile au cuprins trei gospodarii, iar un alt incendiu a mistuit aproximativ 2,5 ha de plantatie de molid.
Pompierii au fost anuntati despre un incendiu de vegetatie uscata, in Gheorgheni, in zona Dealu Ciobotului. Purtatorul de cuvant al ISU Harghita, Ciobotariu Alina-Maria, a declarat sambata (n.r. 1 august 2009) ca sapte subofiteri din cadrul detasamentului de pompieri Gheorgheni si noua voluntari au actionat pentru localizarea si stingerea incendiului, prin defrisarea unei fasi de siguranta pentru limitarea extinderii focului, relateaza NewsIn.

Incendiul a fost lichidat la ora 19,30, cauza probabila a acestuia fiind flacara folosita pe un spatiu deschis, care a dus la aprinderea vegetatiei uscate. In acest incendiu a ars circa 2 ha de vegetatie uscata.

Tot in cursul zilei de vineri, lucratorii ISU au fost anuntati despre un alt incendiu izbucnit in comuna Suseni, care a cuprins trei gospodarii. In urma jocului copiilor cu focul, flacarile au cuprins trei grajduri cu sura, doua magazii cu lemne si un atelier. Pentru stingerea incendiului a intervenit un echipaj format din 13 subofiteri cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma, cu un autocamion de interventie si o motopompa, 6 pompieri voluntari din localitatea Joseni, 10 pompieri voluntari din Suseni si 8 voluntari din Ciumani.

Incendiul a fost lichidat dupa sase ore, si au ars, in prima gospodarie, aproximativ 60 metri patrati din grajd, circa 3 tone de fan si o magazie de lemne. In a doua gospodarie a ars un grajd cu sura, pe aproximativ 15 metri patrati si un perete, pe o suprafata de 20 de metri patrati.

In a treia gospodarie a ars un grajd, o magazie de lemne, un atelier, motoare electrice, un motofierastrau si mai multe scule. Valoarea pagubelor se ridica la aproximativ 119.000 lei, iar cea a bunurilor salvate este de 264.000 lei.

In timp ce pompierii se luptau cu flacarile in cele doua localitati, lucratorii ISU au fost solicitati la un al treilea incendiu, izbucnit in municipiul Toplita, in zona Dealu Vaii. Flacarile au cuprins aproximativ 2,5 ha de plantatie de molid, in care puietii erau de circa un metru inaltime. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU, pompierii au continuat si sambata actiunea de stingere a incendiului si limitarea zonei cuprinse de flacari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.