Social 29 Iulie 2009 14:36
Aproximativ 85% dintre romani sunt de parere ca o diploma de absolvire a unei facultati de stat nu ii poate ajuta sa obtina mai usor un loc de munca, arata un sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob
Mai putin de 3% din totalul respondentilor apreciaza ca o diploma de stat garanteaza obtinerea unui salariu mai bun, aproape 60 % dintre cei chestionati considerand ca pentru angajatori nu conteaza diploma sau studiile, ci experienta acumulata pe piata fortei de munca.

Doar 13,41% dintre romani declara ca este important pentru angajare sa detii o diploma, indiferent de tipul de facultate absolvita, in timp ce 11, 21% dintre participantii afirma ca studiile superioare nu ii ajuta in vreun fel in obtinerea unui job, informeaza Wall-Street.

Dintre participantii la sondaj, peste jumatate sunt absolventi de facultate sau urmeaza in prezent cursurile unei facultati, in timp ce 13% au absolvit si un masterat.

Respondentii sunt au fost repartizati in mod egal pe sexe, iar grupa de varsta predominanta este a fost de 21-30 de ani. Sondajul a fost realizat in perioada 14-21 iulie, pe un esantion de 4.320 de respondenti.


Admiterea, un prilej pentru universitati de a-si suplimenta considerabil veniturile


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.