Social 28 Iulie 2009 21:10
Romania are in palmares 4 medalii la Olimpiada de Chimie. Tinerii care ne-au reprezentat au castigat o medalie de aur, doua de argint si una de bronz la a 41-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie, organizata in Marea Britanie.
Romania nu a mai castigat o medalie de aur din anul 2004. Acum, medalia de aur a fost obtinuta de Vlad-Alexandru Puscasu, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare, al carui palmares la competitiile internationale, incepand din 2005, a ajuns la cinci medalii, dintre care doua de aur si trei de argint, arata un comunicat al Ministerului Educatiei.

Medalia de argint a fost obtinuta de Constantin Ciurgiu, elev in clasa a XII-a la Liceul Teoretic "Nicolae Balcescu" din Cluj-Napoca, iar cele de bronz, de Vlad Simon Luca, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul National „Emil Racovita" din Iasi, si Tudor Balan, elev in clasa a XI-a la Colegiul National "Costache Negruzzi", tot din Iasi. Tudor Balan s-a numarat, in 2008, printre laureatii cu aur de la Olimpiada Internationala de Stiinte de Juniori, care a avut loc in Coreea de Sud.

La aceasta editie a Olimpiadei Internationale de Chimie au participat peste 260 de concurenti din 70 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.