Egalitatea de sanse si tratament intre femei si barbati si asigurarea integrarii perspectivei de gen in toate politicile si programele nationale n-ar trebui sa mai constituie o problema pentru Romania. Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Delegatia Comisiei Europene in Romania au lansat public Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre femei si barbati (ANES).

Agentia indeplineste functiile de strategie, de armonizare cu reglementarile UE, de reprezentare si de autoritate de stat. Egalitatea de sanse si tratament potrivit Legii nr. 202/2002 acopera domeniul muncii, accesul la educatie, la sanatate, la cultura si informare, precum si participarea la luarea de decizii. Ministrul Gheorghe Barbu a subliniat ca Romania se afla printre primele tari din Europa care au infiintat o astfel de agentie si ca in acest mod "indeplinim unul dintre planurile pentru aderare". Atributiile principale ale ANES se refera la primirea reclamatiilor privind incalcarea principiului egalitatii de sanse si tratament intre femei si barbati si al discriminarii dupa criteriul de sex.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.